Er et mørkt gulv noget for dig?

Er et mørkt gulv noget for dig?

De sidste år har mørke gulve vundet større og større indpas blandt danske boligejere, og selvom det kan være grænseoverskridende at forlade det lyse, nordiske look, så kan det mørke gulv altså noget.

Lyse trægulve har længe været favoritten i de danske hjem, men gennem de seneste år har flere og flere fået øjnene op for mørke – ja, endda helt sorte – gulve, og det er ikke uden grund; det kan være både stilfyldt og eksklusivt at se på.

Overvejer du at springe ud i det og vælge et mørkt trægulv, så læs med her – vi har nemlig samlet de primære fordele. 

Giv hjemmet et internationalt tvist

Hvor det lyse trægulv er kendetegnende for danske og skandinaviske hjem, leder de mørke trægulve tankerne hen på mere sydlandske himmelstrøg. Med et mørkt gulv kan du ganske enkelt give din bolig et internationalt tvist. I skarp kontrast til de ofte hvide vægge, får du et stramt og grafisk look i indretningen.

Er du især vild med varme toner som på ovenstående billede, kan du i den grad skabe en varm hulestemning, hvis du vælger et mørkt trægulv. På den måde bløder du det grafiske look op, så du i stedet sætter fokus på hygge og ro.

Lad efterbehandlingen bestemme

Er du usikker på det mørke gulv, kan du gå med en træsort, der ikke er 100% mørk – måske en mellemting mellem mørk og lys – og i stedet spæde til med en mørk efterbehandling. Det kan være lak eller olie med pigment. På den måde har du mulighed for at teste, om det er noget for dig – og hvis ikke kan du altid slibe overfladebehandlingen af og vælge en lysere løsning.

Har du lyse trægulve i forvejen, og er du ikke bange for at give dem en omgang maling, kan du bruge sort akryl- eller oliemaling til at skabe det mørke udseende.