Få det bedste ud af den her ventilator

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Du kender nok en ventilator i form af sådan en, som man kan holde i ens hånd, der kører på batterier, og så er der den, som man stiller på bordet til at blæse med.

Der findes en større udgave af sådan en, som man stille på gulvet, der så har en højere hals og kan nå bredere ud med ventilationen.

Har man et større område, der skal ventileres, eller skal man komme noget fugt til livs, så kan man stille nogle boksventilatorer op.

Men man kan også have den slags, som der sidder på taget og giver god indsugning ind til bygningen.

I denne artikel skal vi se nærmere på dem, som man har stående på gulvet eller på ens bord, når man arbejder eller bare skal køles ned, mens man sidder og skriver, besvarer mails på computeren eller andet.

For hvordan får man lige udnyttet den maksimalt, uden det ender i uheld?

Den her ventilator skal indstilles korrekt

De fleste moderne ventilatorer kan indstilles med forskellige blæsestyrker, og så kan de også dreje blæsehovedet lidt eller meget, så ventilationen virkelig kommer videre omkring.

Men man skal heller ikke have sådan en tændt særligt længe på selv lav styrke, før man oplever, at den blæser ens papirer og løse sager op, men man kan samtidig ikke mærke nedkølingen.

Derfor bliver man nok nødt til at stille den lidt længere væk og forsøge at dreje hovedet i en retning, så den peger i retning mod en og ikke ens arbejdsstation eller skrivebord.

Man kan så også vælge, om den skal dreje eller ej, for det kan være rart for andre omkring en, men hvis de er for langt væk, så kommer de næsten ikke til at mærke det.

Det kan også være træls for en selv, hvis man kun bliver nedkølet i etaper, så man vælger, at den ikke skal dreje.

Flere Nyheder