Få gulvet til at stå som nyt med en grundig gulvafslibning

Få gulvet til at stå som nyt med en grundig gulvafslibning

Et velholdt og velplejet trægulv spreder hygge og atmosfære i et hjem på en måde som de færreste moderne gulvtyper formår. Træværk er et materiale, som både er levende og organisk – og dette kan både ses, høres og mærkes. Træ føles behageligere at betræde end eksempelvis beton og cement, som er to eksempler på meget moderne gulv typer.

Med et velplejet trægulv kan du gå rundt i bare tæer eller på strømpesokker inden døre, hvilket er at foretrække i sit eget hjem. Der ud over er et trægulv kønt og hjemligt at se på – og så har stuer og værelser med trægulv bare en anden akustik end tilsvarende rum med et hårdt gulv af eksempelvis beton eller epoxy.

Derfor er det en rigtig god idé at tænke sig virkelig godt om, inden man skrotter det gamle trægulv til fordel for en flygtig indretnings trend, og eksempelvis overhælder det med beton for at opnå det moderne industrielle og urbane look. Trægulvet kan nemlig med stor sandsynlighed blive pænt og lækkert med den rette behandling. Og er det udelukkende skæmmet af overfladiske skønhedspletter, vil en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling være fuldt tilstrækkelig.

Kan mit trægulv tåle en gulvafslibning?

Hvis du ikke er huset eller lejlighedens første ejer, og du ikke aner noget om gulvets alder eller ved hvor mange gange det før hen er blevet slebet, kan du med fordel spørge en gulvsliber til råds. Der er dog overvejende sandsynlighed for at gulvet godt kan tåle en gulvafslibning.

Ved en gulvafslibning fjernes højst to millimeter af træværkets overflade, og dette foregår på skånsom vis ved hjælp af sandpapir. En dygtig gulvmand vil hurtigt kunne vurdere, hvor meget det er nødvendigt at slibe af for at få gulvet smukt og ensartet igen.

Du kan læse mere, og få et godt tilbud på en gulvafslibning, på gulvkanonen.dk