Hvem kan blive skorstensfejer?

03 november 2022
Anders Hansen

editorial

Vi kender allesammen til en skorstensfejer, og måske har du selv gået med tanker om at gå ind i det erhverv. Men er det egentlig noget for dig, og hvad kræves der for at kunne blive en god skorstensfejer?

Det første spørgsmål, du skal stille dig selv, er, om du er fysisk i stand til at udføre jobbet. Skorstensfejning er et beskidt og potentielt farligt arbejde, så du skal være sikker på, at du er i stand til at udføre det. Du skal også være fortrolig med at arbejde i højden, da nogle skorstene kan være ret høje.

Dernæst skal du bruge at tænke på den uddannelse, der er nødvendig. Der kræves ingen specifikke kvalifikationer for at blive skorstensfejer, men du skal kunne demonstrere dine færdigheder og din viden over for potentielle kunder.

skorstensfejer

Er du klar til at blive skorstensfejer?

Du bør måske også overveje, om du er villig til at arbejde i lange timer og uregelmæssige vagter. Skorstensfejere arbejder ofte tidligt om morgenen eller sent om natten, så du skal være fleksibel med hensyn til din tid.

Endelig skal du tænke på de økonomiske aspekter af jobbet. Skorstensfejning kan være en god måde at tjene penge på, men det er ikke et højtlønnet job. Du skal kunne dække dine omkostninger og få et overskud for at kunne tjene penge fra skorstensfejning.

Hvis du mener, at du har det, der skal til for at blive skorstensfejer, så er det måske det rette job for dig. Det er vigtigt at lave din research og sikre dig, at du er forberedt på de fysiske og økonomiske aspekter af jobbet, før du tager springet. Men hvis du er klar til at tage udfordringen op, så kan en karriere som skorstensfejer være meget givende. Det kan ende med at blive din levevej resten af livet.

Flere Nyheder