Pårørende af alkoholikere kan få hjælp på behandlingscenteret

At være pårørende til en alkoholiker kan sætte dybe ar i sjælen. Det er både hvis du har en bror eller søster der er alkoholiker, hvis du er gift med en eller er barn af en alkoholiker. Et barn af en alkoholiker ender ofte med selv at have et svært forhold til alkohol. Enten ender de selv med at have et alkoholmisbrug eller også går de i den helt anden grøft og rører slet ikke alkohol. 

Hvis du er pårørende til en person med et alkoholmisbrug kan du få hjælp på et misbrugscenter. Hjælp til pårørende af alkoholikere er en del af centerets arbejde. Det kan være at i gerne vil have hjælp til at finde ud af hvordan i kan hjælpe jeres familiemedlem med at blive sit misbrug kvit. Det kan også være af mere personlig karakter. 

Hvilken hjælp gives

Det kan være alt fra at være opvokset op nær en misbruger til at erkende at man ikke kan hjælpe en misbruger. Ikke med mindre at han selv vil og det eneste rigtige er at lægge afstand til personen og forsætte med sit eget liv. Ofte er der en masse skam og skyld involveret. Mange børn af alkoholikere vokser op med en følelse af, at det er deres skyld og de arbejder aktivt på at skjule deres forældres misbrug.

Mange misbrugere ender med at få behandling fordi de får et ultimatum fra deres pårørende. Derfor består en del af behandlingscentrets opgaver i, hvordan de bedst kan råde og vejlede pårørende, så de kan give den rigtige støtte til deres familiemedlem så hans ophold lykkes og han bliver ædru. Der er også tiden efter endt behandling. Hvordan kan du som pårørende støtte op i en periode der uværlig vil være svært og som kan resultere i, at personen ender med at vende tilbage til et liv med alkohol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *