Skal du i gang med at tage kørekort?

16 januar 2022
Steffen Hansen

advertorial

Det er nok den største dag i ens liv, når man skal i gang med at tage sit kørekort. Det er både en spændende og lærerig proces. Der er nogle ting, du skal være opmærksom på, når du skal i gang med at tage dit kørekort. Læs mere om dette i indlægget her.

 

image

 

 

Find den rigtige køreskole

Det første skridt på vejen til at få dit kørekort, er at finde den rigtige køreskole. Det kan du gøre ved at spørge rundt omkring efter anbefalinger, eller ved at lave en hurtig søgning på nettet. Når du har fundet et par skoler, der ser gode ud, skal du sammenligne dem og vælge den skole, der passer bedst til dig.

Nogle af de ting, du skal overveje, når du træffer din beslutning, er prisen, placeringen og undervisningsstilen. Sørg for at vælge en skole, der tilbyder en god blanding af praktisk og teoretisk undervisning, og glem ikke at spørge om instruktørens erfaring.

 

Hvilken type kørekort skal du tage?

Der er flere forskellige kørekortkategorier, som du kan tage. Hver kategori er opdelt i en række underkategorier. Der er f.eks. en særskilt køretøjskategori for motorcykler med sidevogn. Hvis du skal tage et bestemt type kørekort, så er det vigtigt at undersøge, om det er en mulighed hos den pågældende køreskole.

Hvis du skal have trailerkørekort ved siden af dit kørekort til personbil, så kan du f.eks. først tage det efterfølgende, du har fået dit kørekort til personbil. Læs mere om trailerkørekort her: https://www.blangsted-autoskole.dk/driving/trailerkort/ 

 

Husk tiden

Det tager lidt tid at komme i gennem både de teoretiske – og praktiske prøver. Først skal du have en masse timer både i teori og reelle køretimer. Der er nogle gange, du kan få kørekortet henover en sommerferie, hvor du har undervisning her dag. Ellers kan du også tage det ved siden af din skole, når du får fri. Du kan med fordel begynde i perioden op til din 18 års fødselsdag. 

Flere Nyheder