Spar penge på bilkøb – køb en brugt bil

Er du i markedet efter en afløser – eller måske en kompagnon – til din bil? Så kan du med fordel overveje at købe en brugt en af slagsen.

Hvad er fordelen ved at købe en brugt bil?

Den allerstørste fordel ved at købe en brugt bil frem for en nyere model er naturligvis prisen. I Danmark er det utroligt dyrt at købe en fabriksny bil på grund af de høje skatter og afgifter som pålægges nye biler af den danske stat.

Når prisen på en ny bil på den måde pumpes kunstigt i vejret vil det være nærmest utænkeligt for den almindelige lønmodtager at finansiere købet af ny bil uden at gældsætte sig. Det er i sig selv ret ærgerligt at skulle betale af på en bil i langt tid – og når bilen samtidig smider det meste af sin værdi inden for de første år, bliver ærgrelsen blot større. Du kan sagtens komme ud for at betale af på et lån hvis hovedstol overstiger bilens aktuelle værdi. Og dette betyder, at du ikke vil kunne realisere bilens værdi ved et salg uden at tabe penge.

Ved køb af brugt bil udnytter du dette værditab til egen fordel. En bil med omtrent fem år på bagen vil stadig have masser af kilometer og år tilbage under motorhjelmen – og så kan du få den til en brøkdel af dens nypris. Samtidig kan du sagtens være så heldig at du får en masse spændende elektronisk udstyr med i købet som du ville skulle betale ekstra for hvis du købte bilen fra ny. Og så holder brugte biler af nyere dato generelt en rigtig solid kvalitet og høj standard såvel når det gælder køre egenskaber som når det handler om sikkerheden på vejene.

Du kan læse mere om at købe en brugt bil på fartglæde.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *