Vælg en hund fra den rette race

Hunde findes i mange forskellige størrelser, faconer og temperamenter. Siden mennesket for flere årtusinder siden fangede og tæmmede forfaderen til nutidens tamme hunde er der sket meget inden for hundeverdenen. Der er blevet avlet på forskellige egenskaber hvilket har frembragt forskellige racer med varierende karakteristika.

Nogle hunde er kendt for deres særegne udseende, andre for deres temperament, og andre igen for deres specielle evner. Visse hundetyper egner sig bedre som jagthund end som familiehund, og andre udgør bedre selskabshunde end vagthunde. Du vil således sjældent se en jæger med en Papillon eller en Coton de Tulear, lige som vagtselskaber sjældent benytter sig af gravhunde i deres hundepatruljer.

På samme måde er der hunde som egner sig bedre som hjælperhunde til mennesker med handicap end andre, og særlige hunderacer er bare bedre med børn. Hvis du er i tvivl om hvilke hund du skal vælge i forhold til din livsstil kan du få en kort introduktion her.

Et hundeliv i lejlighed kræver den rette hund

Mange mennesker vælger at holde hund i lejlighed – og her er det en god idé at vælge den rette type hund fra starten. Generelt bør du holde dig fra jagtracer så som hønsehund eller sætter, da disse hunde har et enormt behov for at blive aktiveret. Så medmindre du har tænkt dig at bruge timer hver dag på at løbe med hunden i skoven eller ved stranden, er en såkaldt selskabshund som for eksempel en Shi Tzu eller en Lhasa Apso et bedre bud på en ”lejlighedshund”.

Vælg den rette familiehund

Er der børn i familien bør du vælge en hund som er god med børn. Racer så som labrador og golden retriever er klassiske familiehunde, mens jagtracerne igen ikke gør sig så godt under disse forhold. Hvis du ønsker flere tips til køb af hund, kan du finde en uddybende tjekliste på vores-dyr.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *