Var Jesus egentlig tømrer?

Når man dykker lidt ned i ens bibelhistorie, så falder man over den fortælling med, at Jesus stod i lære som tømrer.

Selv hvis man ikke er klar over dette, så er der nok mange tømrere, der vil fortælle dig dette “fakta” for at fremhæve en berømt tømrer.

Det er også bemærkelsesværdigt, at man mest hører om miraklet ved hans fødsel samt, hvordan han gebærdede sig som senere voksen med alle sine mirakler og ikke mindst genopstandelsen og den sidste rejse op til sin fader, hvorefter vi alle fik syndsforladelse.

Der er et stort hul her i midt fra ungdom til voksen, som man ikke hører så meget om i detaljer, men angiveligt skulle Jesus altså have været tømrer eller i hvert fald have været i lære som en.

Det er dog begrænset, hvor mange mirakler som tømrer, man hører om fra Jesus’ hånd.

Bibelen er stadig kun en god historie

Det er ikke for at træde rettroende kristne over tæerne, men på trods af hvor omfangsrige de bibelsker fortællinger end er og har ført store positive og negative konsekvenser med sig, så er der begrænset, hvor meget evidens der ligger bag disse historier.

Man ville nok næppe kunne opleve Jesus som tømrer i Hjørring, og der hersker da heller ingen fortællinger om, at han skulle have været i det område, vi i dag betragter som Danmark, da der ikke var tømrere på den tid, som Bibelen angiveligt skulle foregå.

Måske genopstår han så ifølge legenden, og hvem ved, måske tager han så praksis i Nordjylland og praktiserer den tømrergerning, som han angiveligt skulle kunne noget ved.

Selv hvis han ikke blev så god som tømrer, så kan han vel bare udrette nogle mirakler på den konto, og så er arbejdet klaret.

Så bliver man i hvert fald den mest populære tømrer i hele Hjørring – det er garanteret!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *